Benieuwd naar het onderzoek dat PEDIGREE® doet naar voeding en hondengedrag?

Het onderzoek naar hondenvoeding en hondenverzorging heeft sinds de jaren zestig een enorme vooruitgang geboekt. We zijn er trots op dat het WALTHAM® Centrum voor dierverzorging en diervoeding (genoemd naar de stad in Leicestershire in Groot-Brittannië, waar het hoofdkantoor van PEDIGREE® UK is gevestigd) bij dat onderzoek voorop loopt.

We zijn nog trotser op de manier waarop we ons onderzoek doen. We beschouwen de honden die ons helpen bij ons onderzoek als onze onderzoekpartners – en we hebben laten zien dat deze methode echt zijn vruchten afwerpt. Gewillige, tevreden honden die als huisdieren behandeld worden, helpen ons te begrijpen wat het beste is voor jouw huisdier.

In ons laboratorium doen wetenschappers onderzoek van wereldklasse op verschillende gebieden, zoals het verbeteren van de gezondheid van honden door anti-oxidanten, probiotica en het optimaliseren van de energie-inname. Door met universiteiten en instituten over de hele wereld samen te werken, bereiken we snelle en nauwkeurige resultaten, met maar weinig honden.

Momenteel wonen er 150 honden en 230 katten in fantastische, diervriendelijke verblijven die worden verzorgd door meer dan 100 opgeleide verzorgers. De honden worden iedere dag twee keer uitgelaten en ze hebben de beschikking over een speciale reuk- en snuffeltuin. Onze honden worden meerdere uren per dag sociaal bezig gehouden met zaken als alertheidstraining, balspelen en een niet aangelijnd spel rond de fonteintjes. In 2003 hebben we zelfs een wereldrecord voor gehoorzaamheid met onze honden behaald: ons WALTHAM team kreeg 76 honden zover dat ze tegelijk gingen zitten en twee minuten lang ook bleven zitten.

En het wereldrecord van ons WALTHAM team was niet zomaar een stunt. Een hond ontspannen en tevreden stil laten zitten, is iets dat voor sommige van onze onderzoeken uiterst belangrijk is – zoals wanneer we onderzochten hoeveel vocht een hond via de huid verliest. (Uit dit specifieke onderzoek kwamen voedingsproducten voort die zorgen voor een gezondere huid en glanzender vacht.)

Bij WALTHAM® onderscheiden we ons dankzij onze benadering als verzorgingswetenschap en dat is erg dankbaar werk!