Blog

Bekijk hieronder alle blog-items van PEDIGREE®!

Wil je graag op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws en lopende acties? Meld je dan hier aan voor de gratis PEDIGREE® Nieuwsdienst en ontvang enkele keren per jaar een mailing met handige informatie, speciaal afgestemd op jouw hond!

Blog: Lentebeestjes - Teken

Geplaatst op 26-03-2014

Na een korte zomerse hickup van een week geleden werden we weer in een stuk herfst gestort. Mijn eigen hond haat regen en wil met dergelijk weer ook altijd weer zo snel mogelijk naar binnen. Dus niet alleen voor mensen was het een domper. Voor wie het helaas niet zo’n domper is zijn de Teken.

Blog: Ebola bij honden, reden tot zorg?

Geplaatst op 30-10-2014

Wie zich de koortsachtigheid waarmee door gezondheidswerkers de Ebola-epidemie wordt bestreden wil voorstellen moet maar eens naar de film “Outbreak” kijken. Hierin worden mensen besmet door een illegaal uit Afrika geïmporteerd aapje. Hoe ze het hele probleem oplossen in 1 ½ uur tijd doet geen eer aan de werkelijkheid die zich nu in West Afrika afspeelt. Het zeer gevaarlijke Ebola-virus heeft al tot duizenden doden geleid, wat op de totale wereldbevolking niet veel lijkt, maar als door al ons gereis het virus zich over de wereld kan gaan verspreiden zijn de gevolgen niet te overzien. Inmiddels zijn de testen die met vaccins worden uitgevoerd veelbelovend en zal alleen de productie ervan de volgende uitdaging vormen.

Blog: Zo uit je bek stinken, echt niet normaal!!

Geplaatst op 17-09-2013

Soms kan je hond je dankbaar in je gezicht komen likken. Die dankbaarheid wordt vooral geuit op momenten dat je niet echt wilt dat ze zo dicht bij je komen. Veelal na het eten van heerlijke ongewassen pens, rottende etensresten uit de struiken en vaak ook poep! En in dat laatste geval niet zelden van ónze soortgenoten...

Blog: Vier de dieren op 4 oktober!

Geplaatst op 02-10-2014

Zaterdag is het weer Dierendag. Een moment om weer eens stil te staan bij alle dieren in de wereld, de geboortedag van de Heilige Franciscus maar tevens bij de sterfdag van Rembrandt van Rijn (†1669). Daarnaast is er momenteel een speciale campagne van de Dierenbescherming. Hierin wordt gesteld dat jaarlijks 20,000 keer wordt opgetreden door de inspecteurs. Blijkt dat er nogal wat huisdieren op balkons worden opgesloten overdag en het verder zelf mogen uitzoeken. Ik vrees dat het gemiddelde huisdier geen enkel besef heeft dat het Dierendag is zaterdag. Schapen zullen van 4 oktober inderdaad weinig merken, vrees ik, want het valt precies samen met het islamitisch offerfeest. Maar voor de voltallige dierenbranche is 4 oktober natuurlijk een moment om weer eens flink over elkaar heen te buitelen met uitingen van wie nu eigenlijk wel de grootste dierenvriend is en de beste aanbiedingen voor het huisdier heeft! Mijn hond wordt nog steeds erg blij van Dentastix! Voor haar is het elke dag dierendag, de hele dag bij de baas en nog snacken ook.

Blog: Ik wil ook een Lassie!!!

Geplaatst op 22-09-2014

Toen ik klein was, echt klein, dus een kleuter, verslond ik alle films waar dieren in voorkwamen. ‘Lassie’ was ik eigenlijk nog te klein voor. Maar het begon natuurlijk met ‘Benji’ en ook ‘The Cat from outer space’. Vooral die laatste film zou nu echt niet meer kunnen, omdat het een Abessijnse kat was die ze gewoon door een studio lieten wandelen met een voice over en een space-halsband om zijn nek. In die tijd was het nog zo dat er elk jaar één film uitkwam met een heleboel spullen die er van gekocht konden worden. Niet alleen de gadgets gingen als warme broodjes over de toonbank, maar ook de levende evenbeelden van die filmhelden. In mijn omgeving bestond een groot gehalte aan Lassie-honden die al enigszins op leeftijd waren, welke stamden uit de eerste hype op filmhondengebied. Ik vroeg mij dan dikwijls ook af waarom wij niet zo’n heldhaftige Lassie hadden i.p.v. een Duitse staande. Zo zijn er heel wat ‘Benji’s’, ‘Boomers’ en ‘Beethovens’ gefokt om maar aan die filmische vraag te voldoen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die ‘101 Dalmatiërs’. Dit fenomeen staat ook wel bekend als het ‘Lassie-effect’.

Blog: Stram op je ouwe dag!

Geplaatst op 28-08-2014

Afgelopen zomervakantie verbleef ik met het hele gezin in de Alpen. Dat is dus het hele gezin, ook onze hond Pip. Bij even uitrekenen bleek het al zeker de 22ste keer te zijn dat ze zo hoog in de bergen mee is geweest. Elk jaar denken we weer: “Gaat ze die bergtochten nog trekken?”. Ieder jaar verbaast ze mij weer met de opleving die ze krijgt als ze op zo’n 1500 meter boven zeeniveau uitstapt. Ze kaffert minder mensen uit die onverhoopt je verblijfplaats passeren en ze wil ’s ochtends graag mee uit, zelfs als het regent. Elk jaar lijkt ze de 1000km op een postzegel liggen in de auto, daar graag voor over te hebben.

Blog: Draaideurcriminelen?

Geplaatst op 15-07-2014

Kijken naar dieren is leuk maar het hebben ervan nog veel leuker. Toch zijn er een hoop aspecten om wel even bij stil te staan als je onverhoopt van plan bent inderdaad een dier te willen gaan verzorgen. “Tot de dood ons scheidt” moet je hier wel bij denken, want zo’n hond of kat is wel volledig afhankelijk van je. Toen ik mijn hond in Rotterdam uit het asiel haalde ergens in 2001 bleek zij al 4 eigenaren versleten te hebben in haar 4 maanden die ze toen oud was. Telkens met een smoes over het niet zindelijk worden werd ze teruggebracht. We hebben gemerkt dat onze vrijheid de eerste maanden aardig werd ingeperkt. Maar uiteindelijk kan Pip tot nog toe bijna 24 uur poep en plas ophouden! En wat een tof beest bleek het te zijn, ze is inmiddels alweer 13 jaar bij ons en gaat overal mee naar toe, naar de praktijk, op vakantie, naar school enz. enz.

Blog: Oververhit? Wind je niet op!

Geplaatst op 17-06-2014

Er zijn van die dagen dat je het geluk hebt een deftig feestje bij te mogen wonen. Het was een erg mooie lentedag en dus bij uitstek geschikt voor een Amerikaans bedrijf zich aan het Nederlandse publiek te presenteren. Het bedrijf had in geen enkel opzicht iets met dieren te maken en bood mij een leuke gelegenheid eens met mensen te spreken die in hele andere takken van sport werkzaam waren dan in het genezen van dieren. Echter, zodra men doorheeft wat ik doe voor de kost, komen de second opinion vragen los. Dan blijken ook directeuren van allerlei bedrijven weer dieren te hebben van allerlei soorten en maten. Na een paar uur consulteren was het tijd om te vertrekken.

puppies

Inspiratie voor hondennamen

Geplaatst op 15-11-2013

Een belangrijke, maar ook leuke keuze na de aankoop van een puppy is de naam. Net als bij mensen zijn hondennamen duidelijk aan trends onderhevig. ‘Vroeger ‘ heetten heel veel honden Pasha, Hector, Herta, Bello of Blacky, stuk voor stuk namen die je nu niet zo veel meer hoort. Welke hondennamen zijn dan nu populair? De onbetwiste nummer 1 hondennaam van dit moment is Luna, gevold door Max, Diesel, Bo en Lady. En waarschijnlijk is de top 5 over 10 jaar weer heel anders!

Blog: I am not a number! I am a free dog!

Geplaatst op 24-09-2013

Tegenwoordig wil je niet al teveel met je identiteit te koop lopen. Dus altijd weer oppassen geblazen met wat je op het web zet. Zo zou elke letter die ik hier intyp door de Amerikaanse overheid meegelezen kunnen worden. Met onze biometrische paspoorten kan heel wat meer gesjoemeld worden dan met het nummer wat aan onze huisdieren gehangen kan worden. Zo’n 150.000 dieren worden per jaar gechipt. Misschien dat er nog ergens een K9 divisie onze viervoeters in de gaten houdt. Je moet wat dat betreft de film “Cats & Dogs, the revenge of Kitty Galore” er maar eens op nakijken.

Marnix Lamberts: De bloggende Dierenarts

Geplaatst op 11-09-2013

Voor je zie je de allereerste blog die de aftrap gaat vormen voor een hele serie met verhalen uit onze dierenartspraktijk. Ik ben Marnix Lamberts, dierenarts in Amsterdam. Momenteel ben ik ook voorzitter van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde, een club tandheelkundig dierenartsen.