Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Zweedse Lappenhond

De Zweedse Lappenhond gaat terug tot de 8ste eeuw toen het ras in Zweden werd gebruikt als boerderijhond en vooral voor het hoeden van het vee. De Zweedse Lappenhond staat in zijn land van herkomst bekend als Vastgotaspets, wat Spits van de Westgoten betekent. Ook wordt deze hond wel de Zweedse Herdershond genoemd.

In Zweden neemt men aan dat de Lappenhond met de Vikingen naar Wales is gegaan en daar de stamvader van de Pembroke Welsh Corgi is geworden.


Zweedse Lappenhond

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

De Zweedse Lappenhond kan 15 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

33 – 35 cm & 11 -16 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

De Zweedse Lappenhond is een vrolijke kleine werkhond die het veedrijven nog steeds in het bloed zit. De Lappenhond is een energiek ras, vriendelijk, actief, alert en heel intelligent. Hij reageert goed op training omdat hij zijn baas graag een plezier wil doen en hij is heel betrouwbaar met kinderen. Deze honden doen het goed op het gebied van gehoorzaamheid, liefde en alertheid en zijn geoefende speurhonden.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De Zweedse Lappenhond is goed te vertrouwen met andere honden.

Verzorging

Lappenhonden zijn stevige en sterke honden die geen last hebben van kwaaltjes. Als er goed voor ze gezorgd wordt zijn ze zelden ziek. Hun vacht heeft weinig onderhoud nodig en is waterbestendig. Vuil en modder stoot hij makkelijk af. Ze verharen eenmaal per jaar flink, het haar van hun wollige ondervacht is dan overal te vinden – maar een dagelijkse borstelbeurt maakt het probleem al veel minder erg.Het hele jaar regelmatig bijhouden van de vacht is aan te raden om de vacht glanzend te houden en dood haar te verwijderen. Regelmatige beweging en stimulatie zijn ook nodig, want een verveelde Lappenhond verbouwt je huis of tuin.

De Lappenhond is vooral een werkhond en als hij opgewonden is kan hij naar de hakken van zijn baas happen. Deze honden houden van het geluid van hun eigen stem en het moet ze misschien afgeleerd te worden om te blaffen.

Voor wie?

De ideale eigenaar

Ideale gezinshond, geschikt voor kinderen en actieve oudere mensen.