Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Vlinderhondje

Dit ras komt voor op schilderijen uit de dertiende eeuw en was toen bekend als de kleine Spaniël en in bezit van koningen en de adel. De kleine Spaniël met afhangende oren komt op veel schilderijen voor en wordt dan de Phalene (mot) genoemd en met de grote opstaande oren is het de Papillon.


Vlinderhondje

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

Papillons kunnen 16 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht

20 – 28 cm & 2 – 3 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

Dit is een vriendelijke kleine hond die geen agressie vertoont, schoon is en gemakkelijk in een kleine woning is te houden. Hij houdt van gezelschap, is heel intelligent en kan trucjes leren.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Kan prima met andere huisdieren onder één dak leven, maar je moet opletten in de buurt van grotere honden omdat deze honden zo klein zijn.

Verzorging

Regelmatig borstelen en baden vanwege het verharen. Bij de variant met afhangende oren moet je voorzichtig zijn met de gehoorgangen. Heeft weinig gezondheidsproblemen, maar heeft af en toe last van een losse knieschijf (patellaluxatie) – vraag de fokker hiernaar. Houdt van wandelingen en regelmatig beweging, maar is ook tevreden in de tuin.

Voor wie?

De ideale eigenaar

Dit is een gezelschapshond, dus zonder veel mensen om zich heen of buiten alleen in een hok verpietert hij. Omdat hij zo klein is, is hij niet heel geschikt voor jonge kinderen.