Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër ontstond in de vroeg 19de eeuw en is een kruising van de buldog uit die tijd met een de Oud-Engelse Terriër – een ras dat nu is uitgestorven. Hij werd gefokt met als enig doel een hond met een langer, breder hoofd dan de buldog, die ook kracht en alertheid moest combineren. De eerste honden hadden geen specifieke stamboom want het ging erom dat er een spelvechthond uit voortkwam. De mijnwerkers en staalwerkers uit Staffordshire begonnen het ras te koesteren en zo werden kwaliteiten als spelzin, intelligentie en trouw ontwikkeld.


Staffordshire Bull Terriër

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

Deze hond kan 14 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht

36 – 41 cm & 11 – 17 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

Je mag nooit vergeten dat de Staffordshire Bull Terriër’s verleden als vechthond nog steeds aanwezig is bij de meeste Staffords. Hun onstuimige karakter en spirit doen recht aan de bewering dat ‘Staffords de lieftallige boeven van de hondenwereld zijn’. Je moet als bezitter van een Stafford je verantwoordelijkheid nemen en je hond nooit onaangelijnd meenemen.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Staffordshire Bull Terriërs kunnen prima met andere huisdieren overweg als ze maar van jongs af aan met ze zijn grootgebracht en opgevoed. Puppy’s laten zich makkelijk opvoeden om in huis te gehoorzamen en gehoorzaamheidstraining is een uitstekende manier om er sociale honden van te maken.

Gehoorzaamheidstraining is een leuke manier om een nauwe vriendschapsrelatie en band van respect met je Stafford aan te gaan. Ze zijn graag bij je en doen niets liever dan het je naar de zin maken.

Verzorging

De Stafford vraagt weinig onderhoud, de korte vacht vraagt weinig meer dan af en toe borstelen en een bad. Afhankelijk van de hoeveelheid beweging die je hond heeft op hard oppervlak moeten zijn teennagels kort geknipt worden om ze schoon te houden.

Voor wie?

De ideale eigenaar

Staffordshire Bull Terriërs zijn een ras die echt bij het gezin wil horen. Het is geen hond die alleen thuis gelaten kan worden en zichzelf maar moet zien te amuseren.