Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Siberische Husky

De Siberische Husky werd ontwikkeld door de Chukchi, een van de stammen aan het stuwmeer van de rivier Kolyma in de uitlopers van de Cherski bergen. Deze honden werden ontwikkeld om aan hun speciale eisen te voldoen. Hij moest snel zijn en uithoudingsvermogen hebben voor lange afstanden en iedere kilo van deze Siberische Husky moest hem dus tot de sterkste sledehond maken.


Siberische Husky

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

Siberische Husky’s worden 12 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht

54 - 60 cm & 20 – 27 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

Deze Husky’s moeten zachtaardig, betrouwbaar en vriendelijke zijn. Hun superbe temperament maakt ze tot goede gezelschapshonden voor het gezin en voor mensen van alle leeftijden. Als ras zijn ze voor iedereen even lief.

Een van de vaste kenmerken van deze hond is zijn alerte, extraverte en clowneske persoonlijkheid. De hond wil het zijn baas graag naar de zin maken en gekoppeld aan zijn neiging tot koppigheid en zijn sterke wil, zijn ongeëvenaarde zelfstandigheid, is dat waarschijnlijk overgebleven uit de tijd dat het nog een werkhond was. Iedere Siberische Husky heeft een eigen karakter en identiteit.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Het moet niet vergeten worden dat dit een echt meutedier is en dat hij moet weten wie zijn baas is. Als hij tegelijk met andere dieren wordt grootgebracht is er niets aan de hand.

Verzorging

Zonder regelmatige beweging wordt een Siberiër lastig en zal hij alles doen om maar aan de verveling te ontsnappen. Deze honden reguleren zelf hun voedselinname. Ze hebben van nature een langzame stofwisseling en hebben beweging nodig om hun eetlust te stimuleren. Er is niets lelijkers dan een te dikke Siberische Husky. Terwijl vele rassen verharen met de overgang naar een ander seizoen, komt de hele ondervacht van de Husky er in grote plakken uit, net zoals met schapenwol het geval is. Siberische Husky’s zijn heel energiek en willen heel graag rennen. Als je begrijpt waar ze vandaan komen en waar ze voor gebruikt werden, weet je wat ze voor beweging nodig hebben. Husky’s doen het goed bij sledeactiviteiten die een goede uitlaat zijn voor hun energie.

Bij dit ras moet je een paar dingen niet vergeten: namelijk het risico dat hij achter vee aangaat en het dood maakt, plus zijn meestal zelfstandige gedrag. Deze honden blaffen niet veel – maar hun gejoel als ze blij zijn kan veel lawaai opleveren.

Voor wie?

De ideale eigenaar

De Siberische Husky is niet voor iedereen ideaal, maar voor degenen die bereid zijn dit ras de beweging en het gezelschap te geven dat ze nodig hebben kan het bezit van een Husky een verrijkende ervaring zijn.