Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Oude Engelse Herdershond

De Oud-Engelse Herdershond werd gefokt om schapen te hoeden en te bewaken. Net als alle herdershonden zijn ze erg intelligent en de herder vertrouwde op ze niet alleen om de schapen dag en nacht te beschermen, maar ook om te helpen de schapen bij elkaar te houden op de niet omheinde velden en ze dan naar de markt te drijven.


Oude Engelse Herdershond

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

Oude Engelse Herdershonden kunnen 15 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht

56 – 60 cm & 23 – 42 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

De Oud-Engelse Herdershond is een heerlijke hond die zijn gezin totaal is toegewijd. Hij zit vol plezier en speelt dus graag. Als jij graag jogt, dan doet hij dat ook, als jij graag door de bossen wandelt, dan vindt hij dat ook fijn. En als je graag thuis bent, ligt hij graag aan je voeten. Ze worden nooit volwassen en gaan graag uit rijden in de auto. Alles vinden ze prima, als ze maar bij het gezin kunnen zijn. Ze hebben een gelijkmatig temperament en zijn uitstekende waakhonden, maar nooit agressief.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De Oud-Engelse Herdershond houdt van het gezelschap van zijn eigen ras. Ze kunnen ook goed met andere rassen opschieten. Het geheim van het grootbrengen van welke hond ook is ze vroeg te laten wennen aan andere dieren en natuurlijk aan mensen.

Verzorging

De Oud-Engelse Herdershond is een ras dat veel verzorging behoeft vanwege de mooie dichte en dikke vacht. Er is echter niets op tegen om de vacht kort te houden. Ze verharen niet omdat hun vacht van wol is en niet van haar. De oren moeten regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt worden, je moet de ogen schoon houden, zijn achterste controleren en ook tussen zijn tenen. In de zomer is het heel belangrijk om zijn kop en lijf te controleren op graszaadjes want als die via de huid binnenkomen is dat een groot probleem. Regelmatig borstelen en baden voorkomt dat en maakt het prettig om ze in huis te hebben.

De Oud-Engelse Herdershond is een intelligente hond die gefokt is om te bewaken. Hij is eigenzinnig en hoewel hij hij totaal niet agressief is, zal hij zich verdedigen als hij daartoe gedreven wordt door een mens of een andere hond, vooral als het gezin of bezit bedreigd worden. Ze hebben een actieve geest en gehoorzaamheidstraining is aan hen welbesteed.

Voor wie?

De ideale eigenaar

Iedereen die van deze honden wil houden en tijd voor ze heeft. Ze aanbidden hun gezin en vooral kinderen. Kinderen mogen echter met geen enkele hond zonder toezicht alleen gelaten worden.