Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Newfoundlander

De eerste Newfoundlander bereikte Australië met het schip de Scarborough, onderdeel van de Eerste Vloot – hij heette Hector en behoorde toe aan de kapitein van het schip, John Marshall. Toen het schip weer naar huis voer, bleef de hond in Australië achter. Toen de Scarborough twee jaar later terugkwam met de Tweede Vloot, zwom Hector naar het schip om zijn baas te begroeten.

Newfoundlanders hebben een sterk instinct voor reddingen uit het water en werden vaak gebruikt om mensen te redden en vracht die over boord geslagen was op te halen – deze honden hebben goed ontwikkelde zwemvliezen tussen hun tenen zodat ze beter kunnen zwemmen.


Newfoundlander

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

Newfoundlanders kunnen 10 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht

64 – 70 cm & 50 – 54 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

Newfoundlanders houden van mensen en aanbidden hun gezin. Het zijn rustige, trouwe en betrouwbare dieren. Ze hebben geweldige kwaliteiten als speelmaatje en kinderoppas.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Uitstekend.

Verzorging

De meeste mensen geloven dat een hond als een Newfoundlander je de oren van het hoofd zal eten. Niets is minder waar – volwassen Newfoundlanders eten net zoveel als Duitse herders. Newfoundlanders zijn grote honden met een middellange bovenvacht en een dikke ondervacht en zien er het mooist uit in de winter. Ze hebben regelmatig een borstelbeurt nodig en het haar van hun oren en poten moet bijgehouden worden. Dan voelen ze zich het best en zien ze er ook het beste uit. Hoewel Newfoundlanders niet moeilijk te verzorgen zijn, moet je er toch op voorbereid zijn dat je voortaan dagelijks met hondenhaar te maken hebt.

Voor wie?

De ideale eigenaar

Gezinnen. Deze honden zijn geschikt voor kinderen en oude mensen, hoewel ze wel een beetje onstuimig kunnen zijn.