Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Leeuwhondje

Het lievelingsdier van de adel in het Florence van de 15de eeuw voldeed aan de grillen van de elite. De dames aan het hof knipten het haar weg van de rug van de hondjes en gebruikten ze als ‘heetwaterkruik’. Hoewel het ras werd ontwikkeld in Europa wordt het traditioneel geknipt als een leeuw, zoals de Portugese Waterhond (de poedel-look).

Waarschijnlijk stamt hij er niet direct van af, maar hij lijkt op de Bichonfamilie en de Portugese Waterhond. Ongetwijfeld stamt het Leeuwhondje wel af van de Bichonfamilie want hij reisde vanuit het Middellandse Zeegebied Europa in. Veel mensen denken dat het ras uit Duitsland afkomstig is, maar Frankrijk is het officiële land van ontwikkeling. De hondjes worden nu in veel landen, en zelfs in Australië, erkend, maar zijn nog steeds vrij zeldzaam.


Leeuwhondje

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

Kan 15 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht

25 – 33 cm & 5 - 7 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

Je kunt het Leeuwhondje een beetje een clown noemen. Het is een vrolijk dier en maakt het je graag naar de zin, daarmee is het de ideale gezelschapshond. Ook al is hij heel klein, het Leeuwhondje is robuust en vol energie. Hij is gevoelig en niet hyperactief.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Heel goed. Accepteert andere huisdieren als ze daar van jongs af mee hebben leren omgaan.

Verzorging

Ze zijn robuust en meestal gezond met weinig medische problemen en daarom zeer geschikt voor gezinnen met beperkte ruimte. Hun vacht moet wel regelmatig worden verzorgd en ook beweging hebben ze regelmatig nodig. De langharige vacht vraagt regelmatig borstelen en trimmen.

Voor wie?

De ideale eigenaar

Als je een trouwe en charmante huishond zoekt en het geen probleem vindt dat je de vacht regelmatig moet verzorgen, dan is het Leeuwhondje misschien wel iets voor je.