Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Labrador

Labradors komen oorspronkelijk uit Newfoundland, voor de kust van Canada, en ze kwamen vroeg in de 19de eeuw op vissersboten mee naar Engeland. Daar werden ze verder ontwikkeld en gefokt als jachthond voor het ophalen van wild in ruw terein en ijskoude wateren. Ze waren populair als stevige, sterke honden met uitstekend reukvermogen en de wens om het iedereen naar de zin te maken.


Labrador

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

Labradors worden 12 tot 15 jaar oud.

Gemiddelde grootte & gewicht

55 – 57 cm & 30 - 45 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

Labrador Retrievers zijn intelligent, actief, en houden van plezier, ze maken het je graag naar de zin en zijn zeer sociaal. Ze willen graag ieders vriend zijn en zijn niet op slechts één persoon gericht. Ze zijn geweldig voor kinderen en ook goede waakhonden – een enorme, diep blaf kondigt indringers aan!

Overweg kunnen met andere huisdieren

Uitstekend.

Verzorging

Labradors hebben een groot, tochtvrij hok nodig kennel, dat vrij staat van de grond. In de zomer hebben ze veel schaduw nodig. Net als alle honden zijn Labradors het gelukkigst als ze in vorm gehouden worden. Volwassen honden hebben een wandeling van een half uur per dag nodig, pups hebben meer spelmomenten nodig. Een Labrador moet kunnen rennen. Als pups graven ze ook graag en kauwen graag op van alles, dus een apart stuk tuin waar je hond zijn gang kan gaan, is geen slecht idee als je de rest van je tuin intact wilt houden. Labradors worden gemakkelijk te zwaar en daardoor kunnen ze problemen met hun gezondheid krijgen. Naarmate ze ouder worden dient de hoeveelheid eten die ze krijgen dus beperkt te worden. Door zwaarlijvigheid krijgen ze eerder diabetes, hartkwalen en arthritis.

Verantwoorde fokkers laten hun honden röntgen op heupdysplasie en osteochondrose en laten de ogen van hun honden ieder jaar controleren door een dierenarts om oogziektes in de eerste stadia op te sporen, zodat ze niet fokken met dieren met dergelijke aandoeningen.

Voor wie?

De ideale eigenaar

Labradors kunnen als puppy’s uitbundig en onbesuisd zijn en dat is lastig voor heel jonge kinderen of oudere mensen. Een goed omheinde tuin is met deze dieren noodzakelijk.