Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Jack Russell

Dominee Jack Russell was erg geïnteresseerd in de vossenjacht en vond dat er een kleine terriër nodig was om vossen uit hun holen te jagen. In 1814 kocht hij een terriërvrouwtje dat Troef heette van de plaatselijke melkman en daarmee begon hij te fokken – zo werd het ras geboren.

De eerste Jack Russells waren vrij grote honden (35 cm) maar door de jaren heen is het ras veranderd en er zijn nu twee aparte varianten die ieder afzonderlijk als ras erkend worden – de Parson Jack Russell en de Jack Russell Terriër. Er zijn drie verschillende vachtvarianten, de gladharige, de ‘broken’ (tussenvorm) en de ruwharige.


Jack Russell

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

Jack Russells kunnen 14 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

25 – 30 cm & 5 – 8 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

Jack Russell Terriërs zijn geweldige kleine jachthonden die alles aanvallen, van muis tot vos. In het begin nemen ze veel tijd om hun omgeving te verkennen en als ze niet aangelijnd uitgelaten worden zullen ze uren gaan jagen. Ze zijn heel intelligent en zijn daarom steeds vaker een geduchte tegenstander bij gehoorzaamheidswedstrijden.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Uitstekend.

Verzorging

Jack Russells zijn ideale huishonden, maar voelen zich buiten ook thuis. Hun nieuwsgierige aard vereist een goed hek om te voorkomen dat ze er vandoor gaan.

Voor wie?

De ideale eigenaar Bijna iedereen.