Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Duitse Staande Hond Korthaar

Oorspronkelijk gefokt als jachthond is de Duitse Staande Korthaar een van de populairste honden ter wereld. Dit actieve ras werd voor het eerst ontwikkeld in de 17de eeuw door een Spaanse Pointer te kruisen met een bloedhond. Het resultaat was een trouwe, actieve hond die wild kon opsporen in de wildernis van heel Europa. De hond werd voor het eerst geregistreerd door de Duitse Kennel Club in 1872 en zijn populariteit is over de hele wereld nog steeds groeiende.


Duitse Staande Hond Korthaar

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

Deze robuuste hond wordt normaal 12 - 14 jaar oud.

Gemiddelde grootte en gewicht

63 – 70 cm & 18 – 25 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

Duitse Staanders zijn zachtaardige, actieve honden die van mensen om zich heen houden, vooral van kinderen. Het is een intelligent ras dat relatief makkelijk te trainen is. Hun lieve karakter maakt ze een ideaal huisdier voor hondenliefhebbers van alle leeftijden.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Deze aangename honden kunnen met de meeste huisdieren wel overweg, vooral als ze van jongs af aan samen zijn opgegroeid. Net als de meest jachthondenrassen vinden ze het af en toe leuk kleinere dieren achterna te zitten (maar dat is meestal heel onschuldig.

Verzorging

De Duitse Staande Korthaar moet minstens twee keer per maand worden geborsteld met een stevige borstel en een bad hebben als dat nodig is. Net als de meeste jachthonden heeft het ras veel beweging nodig om in topconditie te blijven, dus regelmatig wandelen of rennen is ook nodig. Deze honden zijn wel zachtaardig en lief, maar raken ook snel opgewonden en moeten in de buurt van jonge kinderen in de gaten gehouden worden, dat ze niet tegen ze opspringen.

Voor wie?

De ideale eigenaar

Omdat het een Duitse Staande Korthaar is, heeft hij veel ruimte nodig om te kunnen rondrennen en te speuren en een huis met een grote tuin is dan ook het meeste geschikt voor hem. De hond heeft regelmatig lange wandelingen nodig.