Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Duitse Pinscher

De Duitse Pinscher is een gladharige, middelmatig grote hond met een trotse houding, elegant en vierkant gebouwd. Hij is net zo sterk als een Schnauzer. Door zijn glade vacht is de bespiering goed zichtbaar. Verder is de Duitse Pincher energiek, opmerkzaam, goedmoedig en trouw.


Duitse Pinscher

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

12 - 14 jaar

Gemiddelde grootte en gewicht

Reuen en teven 45 – 50 cm & beide ongeveer 16 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

Een Duitse Pinscher is een zeer zelfverzekerde, temperamentvolle hond die niet bang is. Zowel los als aan de lijn, lopen ze heel fier en houden hun omgeving goed in de gaten. Ze hebben een natuurlijke aanleg tot het beschermen en verdedigen van huis en haard, echte territoriumverdedigers. Pinschers zijn wantrouwig ten opzichte van vreemden en gaan niet direct op ieder mens af. Ze houden de hele boel strak in de gaten! Verder zijn ze vrolijk en opgewekt van aard. Ze willen graag overal bij zijn en alles meebeleven. Ook zijn het echte zonaanbidders, als er ergens in huis een straaltje zon te vinden is willen ze daar graag liggen.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De Duitse Pinscher kan goed opschieten met andere huisdieren, mits ze samen opgroeien.

Verzorging

De vacht vereist een normale borstelbeurt met een zachte borstel of afnemen met vochtige (schone) zeem. Het zijn vrij schone beesten. Bij extreme kou hebben ze extra bescherming nodig. Deze hond heeft normaal gezien vrij veel beweging nodig. De honden lopen graag mee als u een stukje gaat fietsen, maar heeft u daar niet zoveel tijd voor, dan is driemaal daags een blokje om en daarnaast wat met de hond spelen in de tuin ook voldoende.

Voor wie?

De ideale eigenaar

Een oplettende eigenaar die de Duitse Pinscher regelmaat en duidelijkheid kan bieden. Wanneer de hond eenmaal op de bank mag liggen betekent dat de Duitse Pinscher vindt dat hij de rest van zijn leven ook op de bank mag plaatsnemen. Er zijn ook Pinschers die van alles en nog wat van de straat af eten. Wees dan consequent en haal het steevast uit zijn bek. Consequent zijn is consequent blijven bij deze hond!