Artikelen zoeken

Leeftijd

Onderwerpen

Hoe vind je een goede dierenarts?

Een goede dierenarts

Een gezonde hond is een blije hond. Hier vind je alles wat je weten moet over hoe je je hond gezond houdt. Je komt alles te weten over vaccinaties, het behandelen van vlooien en wormen en je ontdekt hoe je kunt zien dat er iets niet in orde is met je hond.

Hoe vind je een goede dierenarts?

Als de fokker van je hond of een buurman een goede dierenarts kan aanbevelen, dan is dat natuurlijk geweldig. Maar als dat niet het geval is, kun je eens bij een paar klinieken langsgaan, kijken hoe het er in de wachtkamer aan toegaat, en dan de praktijk kiezen waar je je het best bij voelt.

Controles en vaccinaties

Neem je hond zo snel mogelijk nadat je hem gekregen hebt mee naar de dierenarts voor een controle. In het ideale geval is je hond helemaal bij met zijn vaccinaties, maar als dat niet het geval is, kun je er het beste maar zo snel mogelijk een afspraak voor maken. Totdat hij alle vaccinaties heeft gehad, is het niet veilig voor je hond op terrein waar andere honden voor hem zijn geweest.

Bespreek dan ook ontwormen, vlooienbehandeling, nagels knippen en andere algemene verzorging. Bel of ga verder naar je dierenarts voor advies als je hond een paar dagen niet eet, diarree heeft, overgeeft of zonder reden lusteloos is.